• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

    Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

    Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
    Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

    Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
    Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

    Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.

    [Disclaimer] Als je geen account (meer) hebt op dit forum, dan kunnen jouw berichten niet worden verwijderd, maar ook niet (meer) herleid worden naar jou persoonlijk.


Regels & Veiligheid >80 Joule Buksen Naar Artikel 2, Categorie Iii Van De Wwm

Gebruikers die deze discussie onlangs hebben bekeken (Totaal:0)

Het probleem is dat ze er de ballen verstand van hebben in Den Haag. Onze wapenwet rammelt aan alle kanten, maar is volgens dergelijke personen perfect voor elkaar.

Het is natuurlijk van de zotte dat wij in nederland geen shotgun op verlof kunnen krijgen terwijl we wel met pistolen en geweren mogen sporten. Een shotgun van de ''ongewenste wapenlijst'' afhalen blijkt een moeilijk gevecht. Maar we zijn er druk mee bezig, of we ons doel kunnen realiseren weet helaas nog niemand :(4

Is maar even om aan te geven hoe onze wetgevers te werk gaan. Waarschijnlijk zie je dat een shotgun in veel hollywood films veel schade aan kan richten. :mad:4 Gelukkig zijn er maar weinig films waar er 100m pcp word geschoten :whistle:(y)
 
Ik zou er geen problemen mee hebben.

Dat zou betekenen dat er tienduizenden buksen in de illegaliteit zouden verdwijnen en het failliet van 90% van de Nederlandse luchtbuks handelaren. Die raken hun +7,5J voorraden aan de straatstenen niet meer kwijt.
 
En, nogmaals, dit allemaal opvolgen wordt een onmogelijke taak voor de politie. Maar goed, dit is allemaal al 5x van de daken geroepen maanden geleden, ik hou me er verder tussenuit want de discussies zijn telkens dezelfde...
Daarbij, zoals Rik al zei, het is allemaal afwachten. We hebben onze argumenten geuit, experts in dienst van de Nederlandse regering kwamen zowat tot dezelfde conclusies, meer kunnen we niet doen nu. Het rapport dat de experts afleverden is in ieder geval geen slecht nieuws.
 
Begin eerst eens met het doornemen van het rapport dat door een overheidscommissie is gepubliceerd waarin de slotsom staat dat het niet wenselijk is om de regelgeving te veranderen. Dat is de meest relevante "als" die er is.

Is dat die .pdf file Adviezen Werkgroep WWM? Ik probeer deze te downloaden van de svrl site maar krijg een 404 error.
 
Inderdaad... @Napperd , is dat bestand nog ergens beschikbaar? Of was het de bedoeling om het niet meer aan te bieden? Ik weet dat er discussie over is geweest.
 
Ik lees veel "als" in de vorige posts.
Begin eerst eens met het doornemen van het rapport dat door een overheidscommissie is gepubliceerd waarin de slotsom staat dat het niet wenselijk is om de regelgeving te veranderen. Dat is de meest relevante "als" die er is.

Euh, nou nee. Ik maak op dat Dijkhoff reeds daadwerkelijk een wetsvoorstel heeft ingediend waarin luchtbuksen van >80J in de vuurwapencategorie gaan vallen.
Moet alleen nog over gestemd worden in de 2e (en 1e?) kamer ter goedkeuring.
 
In het blad AK56 van de KNSA schijnt een stukje gestaan te hebben dat de Joule-limiet van de baan is, maar dit is nergens bevestigd.
 
Laatst bewerkt:
In het blad AK56 van de KNSA schijnt een stukje gestaan te hebben dat de Joule-limiet van de baan is, maar dit is nergens bevestigd.

Iemand die de AK56 heeft en het artikel in zou willen scannen en hier plaatsen?
Ik ben vanmiddag langs de plaatselijke kiosk geweest maar daar kenden ze het blad niet.
 
Ik las dat dit een openbare aangelegenheid is, misschien kan iemand nota's nemen of zo?

Dit is de tekst van Dijkhoff, vertrekpunt voor het overleg:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33033-18.html

Er vallen mij een paar zaken (weer) op (kan ergens al wel vermeld zijn geweest):

*Er wordt van uit gegaan dat er slechts 'tientallen' buksen in NL zijn met een kracht >80J
*Men vermeldt dat er "steeds goedkopere en krachtigere modellen verkrijgbaar zijn". Krachtiger, da's duidelijk, maar goedkoper!?
*Ondanks alle argumenten tegen het instellen van een grens wil Dijkhoff er toch één. Zijn argumenten:
  1. "Kracht van vuurwapens blablabla"
  2. "Het vaststellen van een bovengrens kan bijdragen aan het in stand houden van de situatie waarin er relatief weinig incidenten met luchtdrukwapens plaatsvinden" ... dus, laten we een regel invoeren om een situatie in stand te houden die zonder die regel reeds bestaat. Zucht.

Het programma van de vergadering vind je in de bijgevoegde pdf file.
 

Bijlagen

  • Convocatie_algemeen_overleg_Schietsport_in_Nederland_op_3_november_2016_.pdf
    75,6 KB · Weergaven: 15
Woehaaaaaaaaaaa...............zonet in het nieuws op de radio dat er een regulering van luchtbuksen aankomt, en wat dacht je?
Reden was dat er landelijk relatief toch veel ongelukken mee gebeuren aldus de nieuwslezer.
Wat moet je daar nog van zeggen, doen en zeggen toch wat ze willen!:Mad2::Mad2:
 

Facebook Page

Terug
Bovenaan