• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

    Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

    Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
    Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

    Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
    Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

    Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.

    [Disclaimer] Als je geen account (meer) hebt op dit forum, dan kunnen jouw berichten niet worden verwijderd, maar ook niet (meer) herleid worden naar jou persoonlijk.


Regels & Veiligheid Wetgeving Duitsland

Gebruikers die deze discussie onlangs hebben bekeken (Totaal:0)

G

Ger1957

Gast
Hallo medeschutters,

Met het mogelijk verhuizen naar Duitsland komt de belangstelling mbt de wetgeving daar ook om de hoek kijken.
Ik heb op verschillende forums ook verschillende verhalen gelezen, zo zou je niet meer dan 7,5 joule aan energie mogen bezitten, een ander schrijft, < dan 7,5 joule en kaliber mag niet meer dan 4,5mm zijn, een ander schrijft dat je vrijstellingen kunt aanvragen. Wie kan mij dehoed en de rand vertellen wat de regels zijn, wat ik wel heb gelezen is dat als de politie je betrapt met een zwaarder Luchtbuks je een stevige sigaar rookt.
Graag jullie reacties, ik wil met 2 pistolen enwel 2x Brocock grand prix s6 meenemen, eentje 5,5 mm met 16 joule(is dus verboden, eventueel terug tunen naar 7,5 joule) ook had ik gelezen dat je Luchtbuks een F teken moest hebben?

Groet,
Ger
 
Alles boven 7,5J is vergunningsplichtig, tenzij de buks van voor 1970 is.
Eigenlijk is het zo dat iedere luchtbuks van na 1970 en zonder F stempel (een F in een vijfhoek) vergunningsplichtig is. Kaliber heeft er niks mee te maken.
 
Beste Rik,

Hoe kom je dan aan zo'n F stempel, is dat iets wat een leverancier kan doen hier in Nederland, op een site stond een adres waar je die stempels kon kopen voor 42 euro
 
Lijkt mij een frauduleuze handeling als je zelf je buks kan stempelen. Ik ga er van uit dat alleen de fabrikant of een duitse wapensmid dit kan en mag doen... Er zal ook wel ergens een database zijn waar de betreffende serienrs in zijn opgenomen. Ik heb verder geen idee hoe het zit, ik weet alleen maar wat niet mag :) .
 

Facebook Page

Terug
Bovenaan