• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

    Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

    Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
    Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

    Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
    Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

    Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.

    [Disclaimer] Als je geen account (meer) hebt op dit forum, dan kunnen jouw berichten niet worden verwijderd, maar ook niet (meer) herleid worden naar jou persoonlijk.


Regels & Veiligheid Douane stuurt legale bestellingen terug

Gebruikers die deze discussie onlangs hebben bekeken (Totaal:0)

En wat als er op de Green Tag simpelweg "Connector"had gestaan, het is toch een connector?
 
Ze zijn natuurlijk bij de douane ook niet gek......tenminste dat denk ik :nerd:
Als er op de verpakking GUN-SHOP oid staat dan houden ze het al tegen ongeacht wat erin zit :envy:4
 
Tja, daar heb je een punt. En het grote probleem is dat die dingen altijd "Signed for"verzonden worden, dus niet in de gewone bulk-mail terechtkomen.
 
Als je een NABV pasje hebt kan je gewoon naar de douane een copy sturen of minstens bellen voor informatie.
 
Naar het schijnt heeft DonnyFL op de verpakking "Strictly for Airguns" staan...

En daarmee zwaait hij met een grote,rode vlag, het woordje "Gun" werkt als een rode lap op een stier, althans volgens het spreekwoord, in werkelijkheid is een stier kleurenblind...
 
Probeer maar eens een schroefje te kopen bij Crosman USA, wedden dat dat zelfs niet aankomt :(4
 
Ik snap het punt van het woordje "gun" of vergelijkbaar op de verpakking, maar ben toch van mening dat als ik een doos koekjes bestel in de USA en de leverancier zet iets met "gun" op de verpakking, dat dan toch gewoon die doos met koekjes bij mij bezorgt hoort te worden.
De douane maakt verpakkingen open om te kijken wat er in zit. Legale vracht horen ze wat mij betreft door te laten. Illegale vracht horen ze in beslag te nemen, ongeacht wat er op de verpakking staat.

Ik snap dat dit slechts 'mijn mening' is en begrijp een ander standpunt ook echt wel, maar als ik naar wetgeving kijk, kan ik op basis daarvan alleen maar tot mijn mening komen.

Het onderscheppen, openmaken en indien legaal maar ongewenst terugsturen van vracht door de douane vindt volgens mij nergens steun of onderbouwing in Nederlandse, Europese of Internationale wet- en/of regelgeving.
Maar nogmaals: dat is slechts mijn mening.
 
Met mij vind minstens 80% van de bevolking dat we die zgn vluchtelingen (lees gelukzoekers) terug moeten sturen, maar dat is alleen onze mening.
Als je een boutje van een kolf bij Walmart, Amazon ed USA koopt komt het ook niet door de douane.
Het enige wat ik je kan adviseren is koop of bestel in Nederland en betaal iets meer, maar je bent wel van dit soort flauwekul af.
 
Ik heb wel eens probelemen gehad met vuurwapen onderdelen, dit zou ook retour worden verzonden als er geen verlof aanwezig was daar het misschien in de ogen van de mederwerkers ongewenste producten zijn.

ging bij mij om een fiber korreltje voor een pistool dat hier 45eur duurder moest zijn als overseas.
 
Tja, in de Europese Unie zou ook vrij verkeer van personen en waren moeten zijn alleen las ik vandaag dat een Belgische die in Frankrijk 70 x 6 flessen mineraalwater gekocht had aan de grens een bekeuring van de douane van 414 Euro kreeg, mag niet!
Dat is bijna een Euro per liter!
Ik wist eerlijk gezegd ook niet dat je geen grotere hoeveelheid water over de Belgische grens mocht transporteren!
Eigen gebruik mag, mja wat is eigen gebruik?
Ook hier word een vermoeden van een Douanier gevolgd die op eigen houtje vind dat het commercieel is!
 
Vroeger, toen de grenzen nog niet grenzenloos waren bestonden er duidelijke regls voor wat men per persoon voor eigen gebruik mee over de grens mocht nemen, duidelijker is het niet geworden....
Ik kan me nog herinneren dat ik met mijn vrouw , schoonvader en mijn moeder, alledrie fervente anti-rokers- de grens overtrok om in Maaseik pijptabak in te slaan....
 
Ik heb eens geprobeerd wat mogelijk is in verschillende landen wat betreft een alarmpistool.
Als ik een zgn P.A.K (9 mm) bij bv Schneider (DE) bestel krijg ik de melding dat het niet naar Nederland verzonden kan worden en munitie (platzpatrone) al helemaal niet, idem FR.
Doe ik het zelfde in Spanje dan heb ik zo'n pistool binnen 3 dagen thuis incl munitie....
Beide worden verzonden met DHL, maar vanuit DE vervoerd DHL geen munitie en vanuit Spanje wel.
Volgens de regels zou uit geen van de EU landen zo'n pistool/munitie naar Nederland verzonden mogen worden.....net zoals 4,5/6 mm replica bb-guns, maar dat is ook geen probleem vanuit Spanje/Italië.
 
Maar ben je dan niet bezig met het lopen van een enorm risico; de munitie is centaalvuur en vergunningplichtig, het "Luchtbuks" zal ook niet aan de eisen voldoen die in NL aan een alarmpistool gesteld worden zoals max cal 6mm randvuur, uitschot van boven etc. Ik heb jaren jachthonden afgericht en had voor dit doel een Arminius 9mm knal/gasrevolver in 9mm , hiervoor had ik een apart wapenverlof dat ieder jaar verlengd moest worden
 
Laat ik even voorop stellen dat ik geen intentie heb om uberhaupt zoiets te kopen....wat moet je ermee.... maar ik wilde eens zien hoever je kan komen met bestellen en blijkbaar is het voor Spanje en Italië geen enkel probleem.
Maar het is net als met USA, een M3 schroefje is gewoon te bestellen, maar als het voor een "Luchtbuks" is is dat zelfde schroefje opeens wel een probleem.
 
Laat ik even voorop stellen dat ik geen intentie heb om uberhaupt zoiets te kopen....wat moet je ermee.... maar ik wilde eens zien hoever je kan komen met bestellen en blijkbaar is het voor Spanje en Italië geen enkel probleem.
Maar het is net als met USA, een M3 schroefje is gewoon te bestellen, maar als het voor een "Luchtbuks" is is dat zelfde schroefje opeens wel een probleem.

Ik weet wat je bedoelt, en al helemaal met onderdelen die ook een leek herkent als iets wat wel eens iets met schieten te maken zou kunnen hebben, de wapenhandelaren in NL varen er wel bij....
 

Facebook Page

Terug
Bovenaan