• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Algemeen Info Gevraagd 1jr na v-mach tune

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Remy

Forum Elite
S.T.S.
OT Groep
Beste leden,

Ongeveer een jaar geleden heb ik een nieuwe hw97kt in 4,5 en een hw77k SE in 5,5 gekocht en meteen voorzien van een v-mach tune kit. Meteen na het plaatsen de snelheid gemeten. Die kwam toen uit op een dikke 270m voor de 97 en 210 voor de 77. Nu heb ik altijd aangenomen dat, na het inlopen van die kits, de snelheid nog wen beetje stijgt. Althans, zo heb ik dat meerdere malen gelezen op verschillende forums.

Laten we even buiten beschouwing dat andere chrono’s dan de mijne constant een andere snelheid laten zien dan de mijne. Maar de meting is constant, dus wat een jr geleden constant was is nu ook comstant. Het is dan ook geen discussie over joules waar ik op uit ben.

Echter. 1 jr na dato, en dus goed ingeschoten. Een goeie schatting zou zijn 2500 pellets later. Moet ik tot de conclusie komen dat de pellet snelheid niet toegenomen is na het inschieten, maar juist afgenomen. Een stuk constanter, dus minder spread, maar minder snel. De 97 zit op 260m/s en de 77 op 202.

Nu klaag ik niet, want beide hebben met een shotstring van 20 slechts een afwijking van 2m/s maar opvallend vind ik het wel. Temeer omdat ik juist een hogere snelheid verwachtte.

Is dit iets wat iemand die dit in de praktijk geprobeerd heeft ook herkent? Ben benieuwd naar jullie bevindingen.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top