• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Luchtgeweer PCP Co2 Geweertjes

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Josan

Schutter 4
CO2 heeft iets bij mij. Het is een aparte krachtbron die z'n beperkingen kent, maar heeft daarnaast ook voordelen. Voor pistolen is het sowieso heel geschikt. Het aantal buksen is redelijk beperkt. QB78-varianten, 850 Airmagnum varianten, Gamo en Crosman hebben nog wat en dan houdt het op.

Niet zo lang geleden zijn er twee opties bij gekomen wat dat betreft: de Spa CR600W, onder andere te koop bij Krale en een buks die in de UK en de US zowel door SMK, Xisico en Umarex geleverd wordt, als respectievelijk de SMK XS501, de Xisico XS60C en de Umarex Fusion. Wat ik aan deze laatste modellen leuk vind t.o.v. de Spa is:
 1. minder vierkante kolf dan de Spa.
 2. mogelijkheid om de buks op druk te laten staan, net als bij de QB en i.tt.. tot de Spa.
 3. ontgasmogelijkheid voor als de druk al aan het afnemen is. Niet bij andere CO2 buksen!
Zoals altijd met CO2 gaat het om buksen die normaal zo rond de 12J doen. Lekker licht, compact, simpel en heel geschikt voor onbezorgd plinkwerk. Jammer dat die laatste modellen in NL nog niet leverbaar zijn. Kwestie van geduld. Zou er waarschijnlijk direct een kopen. Vooral de versies met houten kolf van SMK en Xisico spreken mij wel aan. :)
 

Facebook Page

Top