• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Regels & Veiligheid Demper illegaal of legaal in België?

Obthomas

Forum Expert
Elite member
Ik ben er nog steeds niet uit, de ene zegt van wel, de ander zegt van niet, de wet is er niet duidelijk over... Is een (extra) demper op een luchtbuks toegelaten of niet?

Er staat dus dat dempers illegaal zijn als ze te monteren zijn op een vuurwapen. Naar mijn mening is dit altijd mogelijk als je de juiste adapter koopt of maakt, toch? Maarja, worden de dempende onderdelen die er van de fabriek al opzitten dan ook niet verboden? Die kan je er ook altijd afdraaien om op je vuurwapen te draaien, toch?

Ik wil graag mijn pcp een beetje stiller maken met een weihrauch demper maar ik ga dit natuurlijk niet doen als het niet toegelaten is om één te hebben.
Ik snap dat dit voor jullie waarschijnlijk ook even onduidelijk is maar ik wou het toch even vragen.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top