• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Techniek Een Chrony voor nog geen 10 euro

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

RobertV

Vaste Schutter 2
Haha, het heeft even tijd gekost, maar hij werkt.
Het is nog wel een beetje profisorisch opgebouwd, maar ik wou gewoon weten of het mogelijk was om zelf een chrony te maken. Hij bestaat uit 2 IR leds (€ 1,40) en 6 IR Phototransmittors (€4,20) en een weerstand van 0,10. Verder nog een oude USB kabel voor de stroom zodat ik geen batterij nodig heb en een oude kabel van een koptelefoon. Programma is van Internet te downloaden. Er wordt geschoten met een AA S500 Extra Fac (die van Dale). Ik heb de manometer van de fles erbij gezet om de druk af te kunnen lezen. Nu nog een keer naast een "echte" om te kijken of de waarden overeen komen.
chrony 003.jpgchrony 001.jpgchrony 002.jpgchrony.JPG
 
Laatst bewerkt:

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top