• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Evenement FT en HFT schieten in Almelo as zaterdag!

Gebruikers die deze discussie onlangs hebben bekeken (Totaal:0)

Teun

Schutter 1
Winkelier
SDVV in Almelo is voor veel schutters geen onbekende vereniging, diverse fun- en 100 meter shoots zijn er de laatste jaren al gehouden.

Morgen, zaterdag 14 december, wordt de baan opengesteld om vrij FT / HFT te schieten. De vereniging wil hiermee een nieuw pad in slaan, in de toekomst zullen er ook wedstrijden en trainingsmomenten komen, ook buiten!

In het kort. De twee grote 100 meter banen staan ramvol targets. Zowel inschiet kaart kastjes als field targets. Op de 25 meter baan kan je inschieten op de kaart die elektronisch van 10- , 12 en 25 meter te verplaatsen is. Er is veel ruimte en de vereniging heeft een prachtige kantine die de gehele dag geopend is. Op de foto de twee honderd meter banen. Beiden hebben een eigen tunnel.

Dit is geen wedstrijd of fun-schoot, maar gewoon vrij (H)FT schieten) waarbij de meeste doeltjes voor het eerst lood zullen voelen.

Inloop vanaf 11:00 uur, gezamenlijk opruimen om 14:45.

In de toekomst zal er vaker geschoten worden, meer informatie te verkrijgen bij de schietbaan.

Mensen die geen lid zijn van SDVV zijn natuurlijk van harte welkom op de (H)FT-momenten.

Niet leden moeten zich legitimeren (rijbewijs, paspoort of ID kaart) bij inschrijving op het toegangsregister. De kosten zijn €5,00 . Consumptie munten verkrijgbaar aan dezelfde balie.

Er zijn enkele weihrauch HW50s huurbuksen beschikbaar voor een klein bedrag, echter, wie het eerst kom. De welbekende JSB kogeltjes kun je bij SDVV aanschaffen.

Het handigste is om je eigen luchtbuks mee te nemen, wel zal je moeten zorgen dat je buks niet harder schiet dan 16,3 joule.
Dit zal ook gemeten worden, en wanneer je buks te hard schiet zul je hem moeten inpakken.

Bij het (H)FT schieten zijn er enkele specifieke veiligheidsregels van toepassing, deze komen te zijner tijd op de (H)FT momenten in de kantine en bij de schietpunten te hangen.

Een van de veiligheidspunten is: Geen losse wapens buiten de schietpunten. Buiten schietpunt = Buks altijd in het foudraal!

Op de schietpunten zal tijdens het (H)FT schieten ook een baancommandant aanwezig zijn. Zonder baancommandant wordt er niet geschoten en zijn of haar, aanwijzingen worden natuurlijk zonder discussie opgevolgd.

Deelneming en aanwezigheid geschiedt volledig op eigen risico, we raden je aan om een (schiet)bril te dragen wanneer je op een schietpunt bent, deelnemers worden ook met klem geadviseerd hun aansprakelijkheidsverzekering na te kijken of deze schietsport dekt.

Kom je ook? Laat het dan even weten via een berichtje hieronder! Misschien tot morgen!

Adres:

Robbenhaarsweg 29, 7603 NT Almelo
IMG_5536.JPGimage.jpg
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Bovenaan