• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Algemeen Info Gevraagd Hellup!! Welk geweer?

Hendrik

Schutter 1
Hallo iedereen!

Ik ben op zoek naar mijn eerste luchtdruk geweer. Er is zoveel te koop dat ik het niet meer weet. Ik hoop dat jullie nog goede adviezen hebben.
Eisen:
-budget ongeveer 150 euro.
-afstand waarop ik ga schieten is 10-20m.
- liefst zo stil mogelijk ivm schieten in achtertuin.
- liefst een zwart geweer vind ik persoonlijk mooier als 1 met houten kolf.

Ik kwam eerst uit op een CO2 geweer en dan een Chinees exemplaar. Maar is de kwaliteit echt zo belabberd? Hij hoeft echt geen mensen leeftijd mee te gaan maar uiteraard ook geen 2 weken.
En over CO2 gesproken: Ik begrijp dat je het patroon er niet in mag laten zitten en het eerst moet leegschieten voor je het verwijder?
Dat vind ik dan niet echt gebruiksvriendelijk het lijkt me leuk om het wapen te pakken wanneer ik wil en ook als ik een keer even 10 x wil schieten en dat ik hem daarna weer weg kan leggen zonder een heel ritueel met een patroon leegmaken.
Moet ik dan toch op zoek naar een veerbuks? Zijn die net zo stil als CO2?
En tot slot zie ik ook nog pompbuksen voorbij komen. Is dat wat of gaat dat pompen je snel tegen staan? Wie weet raad? En welke wapens raden jullie aan?
Alvast enorm bedankt ik hoop dat het mijn zoektocht wat eenvoudiger maakt!
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top