• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Pellets & Solids Jsb Heilig,onfeilbaar En Altijd Super Eindcontrole Ik Denk Het Niet!

geetee

Team Limburg
Team Limburg
Elite member
Een dikke 2 maanden geleden kocht ik 5 dozen JSB pellets .25 van de gewichtsklasse 25.39 grain batchnr. 28410015.
Bij het openen van het eerste blik beviel me het oppervlakte al niet dus vergeleek ik het met een ander batchnr. dat er stukken beter uitzag.
Vervolgens heb ik geprobeerd met die dingen te schieten, welnu ze vlogen alle richtingen uit.
In eerste instantie heb ik de slechte en goede doos naast elkaar gefotografeerd en de foto's richting JSB naar den diejen Pavel gestuurd met een vriendelijke email en gevraagd voor uitleg.
Het zou toch zomaar kunnen zijn dat er iets in de productie was gebeurd.
Welnu 2 maanden na data nul/nada reactie dus ik heb me de moeite genomen iets meer onderzoek naar die dingen te doen.
Ik heb nog een nieuwe Crosman loop en heb uiteindelijk ca 70 pellets met een aangepaste stok die in de pellet duwd door de loop geduwd.
Intussen heb ik de loop die van een choke voorzien is tegen het licht gehouden op het moment dat de pellet halverwege en op het einde van de loop was.
Je kon grotendeels naast de pellet afkijken.
De rokjes van de pellets hadden nauwelijks met 25 tot 50% van de trekken en velden contact gehad.
Datzelfde heb ik met een andere batch en met de heavies gedaan, die een regelmatig contact lieten zien.
Uiteindelijk heb ik slowmotion opnames gemaakt van de pellets op het moment dat ze op het target vliegen.
Ik heb nog nooit zoveel flyers gezien het waren net kurketrekkers die links en rechts onder en boven op goed geluk insloegen.
Volgens mij waren die pellets gewoon scheef, de rokjes zaten niet centrisch achter de kop anders kan ik het niet verklaren.
Het vervelende vind ik dat je er van uitgaat dat JSB het beroemde merk alleen maar goede pellets verkoopt echter ze vinden het niet eens nodig om te antwoorden op gegronde kwaliteitsvragen, je zou bijna zeggen sterallures.
En wie heeft dan een loop om pellets erdoor te duwen liggen en/of kan ze in slowmo bekijken, neen de meesten zullen zich ergeren en uren aan zichzelf twijfelen of aan de buks of aan de kijker.
So be warned , Batchnr. 28410015:Mad2::Mad2:
Ik bewaar de overgebleven 2 volle dozen voor de ongelovige Thomassen.(y)(y)
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top