• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Pistool Meest Iconische Luchtpistolen

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Stephan

Admin
Administratie
Elite member
Afgelopen jaar ben ik ernstig besmet geraakt met een verzamelaarsvirus. De verzameling betreft luchtpistolen, geen pcp maar veer aangedreven. Maar toen ik mij daar in ging verdienen rolde ik van het een in het ander. Natuurlijk zijn de Webley pistolen voor velen qua looks aantrekkelijk, hebben een lange historie en schieten ook nog eens heel behoorlijk.

Maar zo zijn er meer. Ik heet geen Beeman en ben ook niet in de gelegenheid om ze allemaal te verzamelen. Voorlopig richt ik mij op een aantal luchtpistolen die op een of andere manier onderscheidend zijn. Bijvoorbeeld door hun bouw ( drukloop, zijspanner, bovenpanner, knikloop) of door hun geschiedenis ( Walther LP53 die op posters van films van James Bond voorkomt bij de aankonding van de film " from Russia with love") of gewoon door hun looks zoals de Cometa Indian, een industieel ontwerp, of gewoon hun ouderdom of grootte ( Tell 2 )

Maar wat zijn nog meer iconische, verzamelwaardige of bijzondere luchtpistolen en waarom?

image.jpg
Dit is een voorbeeld van een Tell 2, een van de kleinste luchtpistolen.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top