• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Team Limburg Op naar Stein 09-02-2019

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

geetee

Team Limburg
Team Limburg
Elite member
We zijn weer voltallig er tegenaan gegaan afgelopen zaterdag van 10 to 13u en de stemming zat er goed weer in ondanks dat het toch frisjes was in de 100mtr bunker maar daar had vandaag schijnbaar niemand last van.
Uiteraard hadden we allerlei attributen voor de broodnodige afwisseling erbij.:clap:4
Ik wilde het toch eens weten met die flesjes die altijd weer opgepompt op 5,5 bar voor grote hilariteit in het onverwachte moment voor stevige knallen zorgt immers je weet nooit welke onverlaat op welk moment erop gaat schieten.:rofl:4:rofl:4
Met een decibelmeter waren het toch knallen van 105 tot 117 decibel op de schuttersplek gemeten dus dat stelde tevreden!(y)(y)

CIMG7011.JPG

Zo zag het eruit toen we begonnen echter naar het schijnt hadden we nog te weinig attributen meegenomen dus zoals we zijn word er dan gezocht naar mogelijke targets en ziedaar gevonden!
Mja die klemmen waren niet erg onder de ondruk van de dik 57 joule terplekke van de kleine solids,.
CIMG7022.JPG

Ik vroeg me af of die ophanging wel zo stevig was als de eigenaar beweerde, dat word dan minstens .357 cal met een 4x zo zwaar gewicht op 200 joule terplekke bij het volgende destructief onderzoek.
Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt met het volgende resultaat .

CIMG7012.JPG

Opeens lag mijn kaart helemaal rechts op de grond, blijkbaar was mijn eigen ophanging niet helemaal bullet-proof.:rofl:4:rofl:4
Natuurlijk de grootste lol in het tegenkamp.:giggle:4:giggle:4

Uiteraard moest er nog gestreden worden voor de beste haan onder ons middels de Woodenshoot.
Rene is denk ik onze haan van de maand Februari met 290 punten heeft um ons ingemaakt!
CIMG7014.JPG

Kijk en huiver!

CIMG7023.JPGCIMG7024.JPGCIMG7025.JPGCIMG7026.JPGCIMG7027.JPGCIMG7028.JPGCIMG7030.JPG

Onze schietopstelling vanaf het Target gezien.

CIMG7016.JPG

En wie denkt dat de kolf van deze buks met de huid van een exotisch dier overtrokken is heeft het mis, dit heet een laminaat kolf tegenwoordig!:rofl:4:rofl:4

CIMG7018.JPG

Een bak met uitgewogen kleinnoodjes in cal.22 waar tegenwoordig zo veel over te doen is plus het corpus delicti waarmee ik de aanslag op die klem gepleegd heb..

CIMG7020.JPG

Het was weer een erg gezellige boel op deze zaterdag getuige wij allen aan de toog kropen om nog even onder het genot van wat wils het jagers latijn de vrije loop konden laten.
En ja, het is werkelijk waar dat der Jack met zijn Arthemis pistool 5.5mm op luchtdruk met 16 grain makkelijk door een hardboard kaart schoot op 100mtr afstand met een verval van ca 1mtr maar toch aardig in lijn met waar hij gericht had en wie weet schieten we eerst daags wel de kaarten op 100mtr met een luchtdruk pistool door.:rofl:4:rofl:4:rofl:4:rofl:4
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:

Soortgelijke Topics

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top