• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Luchtgeweer PCP Op Welke Doelen Schieten Jullie?

Roelant

Schutter 4
Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd op welke doelen jullie schieten, en of er nog leuke tips zijn om op te schieten.
Zoals in het topic "Even voorstellen" aangegeven heb ik van jongs af aan redelijk vaak geschoten met kruisboog en flambere, dat was omhoog schieten op de wip.
14 jaar geleden de Gamo Hunter 1250 aangeschaft, maar die is niet geschikt voor korte afstanden en de kijker die ik aangeschaft had viel spoedig uit elkaar.
Omdat het toch leuk blijft dat schieten heb ik pas een geschikte kijker aangeschaft, en de lichte Gamo voor mijn zoon.
Momenteel heb ik een schietkast met lepels aangeschaft en die op een paal gezet, een schietkast voor kaarten, echter schiet ik weinig op kaarten met punten maar liever op kaarten met een stuk of 5 afbeeldingen erop om te raken.
voor afstanden van 40 meter een leeg blikje.
Het liefst schiet ik niet horizonzaal (ooghoogte) maar op een hoger doel, en eigenlijk altijd uit de vrije hand.
Mijn zoontje schiet opgelegd want die schiet nu voor het eerst, en schiet op 8 meter.
Heeft iemand leuke ideeen om te gebruiken als doel of tips?
Onze tuin is 80 meter diep dus er zijn wel wat mogelijkheden.
Ik ben benieuwd hoe en op welke doelen jullie schieten.

Groeten,

Roelant.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top