• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Techniek Oudje opknappen, Gamo Magnum

Gebruikers die deze discussie onlangs hebben bekeken (Totaal:0)

Bonenstaak79

Schutter 1
Oke, daar gaan we:

De buks is sowieso 30 jaar oud en heeft tot vorige week ongeveer 15 jaar op zolder gelegen, niet een hele stoffige of vochtige zolder maar toch...
De bedoeling is om er weer een nette buks van te maken, zowel uitwendig als (indien nodig) inwendig. Ze schiet voor mijn gevoel nog wel goed, ik heb niet het idee dat ze kracht mist ten opzichte van vroegere sessies, voor zover ik me dat nog goed kan herinneren.
De buitenkant heeft wel serieus wat werk nodig, de kolf ziet er niet uit en moet kaal gemaakt worden, geplamuurd, geschuurd en weer terug in de lak.
Dat is voor mij persoonlijk het minst uitdagend aan dit project+, ik heb een voorliefde voor houtbewerking dus dat komt wel goed.
Het staal en het binnenwerk daarentegen... daar heb ik geen kaas van gegeten en kan ik dus waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken.

Eerst maar eens wat foto's:

img_20191019_114753-jpg.jpgimg_20191019_113852-jpg.jpgimg_20191019_114835-jpg.jpgimg_20191019_114814-jpg.jpgimg_20191019_114854-jpg.jpgimg_20191019_114849-jpg.jpg

De richtmiddelen heb ik er lang geleden eens afgehaald omdat ze in de weg zaten voor de richtkijker, en die ben ik helaas kwijtgeraakt, suggestie's voor vervanging zijn welkom.
Wat ik zou willen doen:

 • kolf opknappen
 • Binnenwerk inspecteren
 • Onderdelen vervangen waar nodig
 • Staal opknappen
Verdere suggestie's zijn welkom en hoe en waar te beginnen met het binnenwerk.

Ik hou jullie op de hoogte :talking:4
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Bovenaan