• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Algemeen Informatief Pellet opvang en afvoer.

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:21)

Stephan

Admin
Administratie
Elite member
5503582.jpgDat lood schadelijk is voor mens en milieu is algemeen bekend. Langdurige blootstelling aan lood en loodverbindingen kan hersenbeschadigingen veroorzaken en tot bijvoorbeeld dementie leiden. Maar als je verstandig omgaat met je loden pellets is er weinig aan de hand.

Een paar reminders;
 • Als je schiet met lood en je wilt tussendoor of na de tijd een boterham weghappen, vergeet niet je handen vooraf te wassen;
 • Zorg altijd voor goede pellet opvang.
Nu houd ik me daar aan maar wat doe ik met al die opgevangen pellets? Eigenlijk horen ze bij het klein chemisch afval. Maar dat wordt niet thuis opgehaald dus moet je daarvoor weer naar een afvalbrengpunt en met een beetje pech moet je er ook nog voor betalen.

Afgelopen weekend had ik het er zo over met m’n (schiet)maatje @Najsnarf en die vertelde dat er op de schietbaan altijd wel liefhebbers zijn die de opgevangen pellets willen hebben voor het zelf omsmelten naar solids.

02-13-09-clean-lead.jpg

Vond ik een goeie tip. Dus als je zelf niet weet wat je met al die opgevangen pellets moet, lever ze in bij een van je schietmaatjes op een shoot!
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top