• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Pellets & Solids Pellet test met de Hammerli 850 airmagnum.

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Jeroen_01

Vaste Schutter 3
Hallo Allemaal
Ik heb een aantal pellets naast elkaar gelegd om te zien welke het best presteren in mijn buks en ik dacht, laat ik het even met jullie delen.

De buks is een Hammerli 850 Airmagnum 16 Joule en ik schiet vanaf een tweepoot op 12 meter aangezien ik geen betere optie heb.
Niet ideaal omdat ik ook niet de beste schutter ben maar ik heb toch een aardig beeld gekregen.

Bij een aantal groepjes zie je één schot buiten het groepje. Dat is pilot error, ligt niet aan de pellets :p

Ik wilde ook meteen een vergelijk maken tussen goedkope pellets en dure match pellets dus ik begin met de Gamo match die ik bij de buks kreeg.
Vervolgens de Gamo Pro Match, de Gamo Pro Magnum, de JSB Exact, de RWS R10 match, de H&N Match rifle en de H&N finale Match rifle.
100_1119.jpg
Hier zie toch wel een verschil tussen de goedkopere Gamo match en de Gamo Pro Match. De Gamo Pro Magnum laat hetzelfde zien als de JSB Exact. En de grote tegenvaller vind ik wel de RWS R10 Match waar ik eigenlijk hoge verwachtingen van had.
100_1118.jpg
Dit zijn toch wel de winnaars en zoals gezegd, één schot naast het groepje wat dus schutter error is en ligt niet aan de buks of pellet.
Het verschil echter tussen de H&N Match en de H&N Finale Match is minimaal tot onzichtbaar.

De Hammerli 850 Airmagnum schiet dus best goed op 12 meter met de H&N match pellets.

Het verschil is echter best klein tussen de verschillende pellets dus ik wil de test nog een keer herhalen op de vereniging op 25 en 50 meter.
Daar verwacht ik dan grotere verschillen te zien.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top