• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Tech Vraag Persluchtflessen en kranen

Stephan

Admin
Administratie
Elite member
Er blijven maar vragen over persluchtflessen en kranen.

Op enig moment heb ik een gebruikte persluchtfles verkocht aan een mede-schutter. Het was een 6L ex-brandweerfles van carbon composiet. De fles was herkeurd en voorzien van de juiste markeringen. De koper van de fles belde mij toen hij bij een schietsportwinkel stond die weigerde de fles te vullen. Ik kreeg een medewerker van de winkel aan de telefoon die mij vertelde dat de fles niet gevuld kon worden want hij beschikte niet over de juiste markeringen. Ondanks dat ik met foto’s kon aangeven waar de markering stond weigerde hij met de woorden: Heb je wel eens een persluchtfles zien knallen? IK: Nee, dat heb ik nog nooit meegemaakt. MEDEWERKER winkel: Ik ook niet en dat wil ik zo houden.

En met deze flauwe dooddoener was het gesprek afgelopen. Natuurlijk mag een winkelier zelf beslissen of hij een persluchtfles vult, maar er was hier duidelijk sprake van gebrek aan kennis. Bij een duikshop even verderop was het vervolgens geen probleem.

Holugt cilinder.jpg

Nu is er ook wel heel veel te vertellen over persluchtflessen en kranen die in de loop der tijd zijn verkocht en in onjuiste combinaties of zonder geldige keuringen kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Zonder nu opnieuw een boekwerk te schrijven wil ik toch een paar bronnen aangeven waar je praktische (achtergrond-)informatie kunt vinden. En het antwoord waarom een aantal duikshops en schietsportvakhandel specialisten bepaalde persluchtflessen niet wensen te vullen (andere redenen dan pure onwetendheid).

Alles over perslucht: http://muzzle.de/Zubehor/Ratgeber_Pressluft/ratgeber_pressluft.html

Alles over persluchtflessen en kranen: http://www.torpedo.be/schroefdraden.html en http://www.therebreathersite.nl/01_Informative/Doorhetoogvandenaald/Doorhetoogvandenaald.html en https://www.dshbv.nl/keuren/faq-keuren

Tips waar je op moet letten bij aanschaf van een gebruikte carbon composietfles: https://www.draeger.com/Products/Content/poster_cilinderinspectie_fl_nl.pdf

Een deel van deze informatie was ook al terug te vinden in topic: https://www.buksforum.nl/xbuks/threads/alles-over-pcp-koppelingen-flessen-enzv-duits.6743/

0cf6032b-1ec2-48d2-a118-da5a2ceec66b.jpg
 
Laatst bewerkt:

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top