• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Techniek Probe BSA Techstra/lonestra/Ultra MMC

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

geetee

Team Limburg
Team Limburg
Elite member
IK had wel al eens gelezen dat je de probe van een MMC buks beter kan opvangen als je de release indrukt daar uiteindelijk de release of de probe kan beschadigen.
Mja omdat ik aan het experimenteren ben met die Huben kopjes van MP-molds werd dit proces nog wat versneld.
Bij een solid is het een feit dat vaak laden met wat meer weerstand gebeurd waardoor de probe niet helemaal correct in de vergrendeling vast kan haken met als gevolg dat ie nog wat sneller terug schiet bij het schot.
Et voila!
CIMG6849.JPG

Ik heb nog een nieuwe kunnen bestellen bij Chambers echter veel delen zijn van deze buksen niet meer op voorraad of bestaan zelfs niet meer.
De structuur van het materiaal ziet keihard uit, bijna als gietijzer.
Ongeduldig , de verveling met dit soort dagen en de wetenschap dat leveringen vanuit de UK wel eens lang kunnen duren zetten mij aan een poging van reparatie te wagen.
Eerst even wat hardheid ontladen en met een tig-machine rustig kleine rupsjes opgebouw met een hoog nikkelgehalte wat redelijk goed lukte.
CIMG6855.JPG
Vandaag maar even mijn Asbach Uralt draaimasjien aangezet en de probe op maat gedraaid.

CIMG6859.JPG

Het spul ingebouwd, uitgeprobeerd en proef geschoten , functioneerd tot nu toe perfect!
Hij zal niet meer zo extreem hard zijn maar ik weet niet of ik daar erg rouwig om moet zijn.
En als je dan toch over den duvel spreekt werd vandaag de nieuwe probe met de post aangeleverd, kan ie gelijk het onderdelen magazijn in want niets steld meer tevreden in mijn beleving als de dingen in de hobby die jezelf hebt kunnen realiseren.
Dus BSA MMC eigenaars dat ding goed indrukken dat ie goed vergrendeld zit en eventueel opvangen als je de release indrukt en de probe naar achteren schiet want het spul is breekbaar.:giggle:4:giggle:4
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top