• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Reviews Review: Leupold - Viii Efr - 6,5-20x40

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Hoe vind jij deze Review?

 • Erg Goed!

  Votes: 4 80.0%
 • Goed.

  Votes: 1 20.0%
 • Gaat Wel.

  Votes: 0 0.0%
 • Klopt niet helemaal (Motiveer je antwoord).

  Votes: 0 0.0%

 • Totaal aantal stemmers
  5

stag hammer

Forum Elite
Elite member
#1
Leupold - VIII EFR

Vergroting: 6,5-20
Reticle: Fine duplex
Focus: Adjustable Objective
Reticle Verlichting: Nee
Parallaxvrij vanaf (m): 8m
MOA/MRAD Bereik: 49MOA
Aanpassing per Klik: 1/4
Diameter Objectief: 40
Diameter Oculair:
Diameter Buis:
25,4mm
Lengte: 36cm
Gewicht: 505 gram

Winkel Advies Prijs: 1100,- Eur
Gemaakt in (Land): USA
Garantietijd: unlimited
Waardering: 8 out of 10
Prijs Kwaliteit Verhouding: 8 out of 10


Review Tekst:

Prachtige leupold, some say, specially for air rifle, maar ik kan jullie vertellen dat hij het ook leuk op een .22lr doet. De EFR (Extended Focal Range) versie zorgt ervoor dat de kijker op 8m op 20x vergroting al geheel parallax vrij is. Nu vind ik het leuk om een beetje staand/zittend/liggend op verschillende afstanden te schieten met mijn .22lr.

Het fine duplex reticle is super, maar persoonlijk zou ik iets minder zwart van het richtkruis in mijn kijker willen hebben. Het lijkt alsof het beeld van de kijker hierdoor een stukje donkerder is. (heb hem even naast de zelfde kijker gehouden met een target dotje erin) Dus misschien moet hij maar even naar het service center in Duitsland waar ze voor sub 100eur de kijker van nieuw richtkruis voorzien.

Het miezerige 1inch buisje en 40mm objectief zorgen voor een sceptische schutter. Maar gelukkig valt het scepticisme van je af zodra je achter de buks gaat zitten. Werkelijk chapeau voor de licht opbrengst van deze kijker!

Minpuntje is wel dat de AO zoveel versteld kan worden dat je af en toe niet meer weet wat wat is. lol


Uiteraard de life long warranty (life van de kijker) & de fantastische service bij leupold zorgen bij mij voor een Leupold only policy. Uiteraard koop ik ze niet in Nederland daar je ze in America nieuw goedkoper heb dan hier gebruikt.

CopyofPICT0013-1.jpg
DSC00149.jpg
IMG_0860.jpg
 

Soortgelijke Topics

Ongelezen Berichten

Top