• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Reviews Review: Weihrauch - Hw97kt - 4,5 Mm - Geweer

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Hoe vind je deze Review?

 • Erg Goed!

  Votes: 7 70.0%
 • Goed!

  Votes: 2 20.0%
 • Gaat wel..

  Votes: 0 0.0%
 • Anders nl. (motiveer je antwoord)

  Votes: 1 10.0%

 • Totaal aantal stemmers
  10

Stephan

Admin
Administratie
Elite member
Weihrauch - HW97KT

Kaliber: 4,5 mm
Kracht (Joule): 20
Magazijn: Nee
Mounting: 11mm Dovetail
Lengte: 1030 mm
Gewicht: 4,3 kg

Winkel Prijs: ca. €465,-

Waardering: 9 out of 10

Link: http://www.krale-schietsport.nl/nl/weihrauch-hw97-kt.html{/td}

Review Tekst & Foto's:

Mijn Weihrauch HW97KT was de eerste luchtbuks die ik kocht. Nadat ik mij urenlang had ingelezen op het internet wist ik in ieder geval dat deze buks door anderen als “value for money” werd gewaardeerd en in veel opzichten verrast door de schietresultaten die er mee te behalen zijn.

Als beginnend schutter is het toch een rib uit je lijf als je de verkeerde buks aanschaft dus ben ik naar de voor mij dichtstbijzijnde wapenhandelaar Sprakel Sportwapens in Enschede gegaan om daar nog eens mijn licht op te steken. Bijkomend voordeel is dat je er werkelijk de verschillende buksen in de hand kunt nemen. De HW97KT 4,5 mm stond er ook bij en na nog wat andere buksen bekeken en besproken te hebben uiteindelijk gekozen voor de Weihrauch met duimgatkolf.
De thumbhole kolf heb ik niet alleen gekozen voor de “looks”, ik ben linkshandig en niet alle kolven zijn symmetrisch.
Inmiddels heb ik de buks bijna een jaar en geen moment spijt van de aanschaf gehad, wel heel veel schietlol. Ik schiet op verschillende afstanden zowel binnen als buiten. Binnen tot 50 meter is het voor mij probleemloos geworden om opgelegd groepjes te schieten die je kunt bedekken met een Euro. Buiten heb ik op ca. 80 meter een badeendje van een paal afgeschoten. Eenmaal nulgesteld en je kunt elk wedstrijdje aan, de Weihrauch schiet echt zuiver.
De buks heeft wel een hoorbare “twang” maar daar stoor ik me niet aan. Ook moet je regelmatig de verschillende bevestingsschroeven nalopen en aandraaien want die trillen toch los.
Na een beetje pellets proberen schiet ik nu met H&N Field Target Trophy 4,5 mm. De buks wordt zonder richtkijker geleverd dus die moet je er wel bij kopen incl. de bevestigingsmaterialen. Ik heb een Hawke Sport 3-9X50, gemonteerd op een dampamount. Een instapkijker die voor mij prima werkt. Misschien dat ik in de toekomst toch nog eens investeer in een richtkijker uit een hogere kwaliteitsklasse.

Weihrauch HW97KT.jpg
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top