• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Review Review Zbroia kozak 5.5 mm 450/220

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Obthomas

Forum Expert 2
Forum Sponsor
OB Collectief
OT Groep
Merk en model: Zbroia Kozak semi bullpup

Caliber: 5.5/.22

Uitvoering: 450 mm loop /220 cm³ cilinder

Vuldruk: 300 BAR - 130 BAR

Schoten per magazijn in .22: 10

Bipod montage: Er is een swivel stud voorzien dus met de nodige adapter kan je een bipod plaatsen

Kijker montage: Weaver rail/picatinny rail

Opspannen: met side lever

Loop: sommige met zbroia loop, sommigen met lothar walther loop.

Zbroia loop: geen choke 1 turn per 450 mm, 12 groeven

Lothar walther loop: wel met choke

Cilinder: 300 bar tot 130 bar, kan verwijderd worden terwijl die onder druk staat. Bij mijn versie 220 cc inhoud.

Meegeleverde accessoires: 2 magazijntjes, 2 vul koppelingen, handleiding, in mijn geval ook de originele veer omdat er een andere veer inzat die de buks 24 joules geeft ipv de originele 44

Joules: mijn kozak heeft 44 joules maar dit was niet standaard voor mij. Ik ben niet zeker hoeveel joules een kozak normaal heeft.

Optie voor moderator: ja, bij de nieuwere versies. Mijn kozak is gemaakt in 2017 en heeft deze optie nog niet.

Deze buks is naar mijn mening zeer goed voor het geld da ge betaald. Zeer precies en is niet echt nauwkeurig over welke pellets je gebruikt. Ik heb mijn beste groepjes gehaald met JSB heavies en weihrauch magnums. Beste hollow point was de H&N terminator.

Over het algemeen heb ik maar 3 negatieve dingen te zeggen:

-de schotcount is redelijk laag. Mijn duikfles gaat maar tot 300 bar dus eigenlijk kan ik de buks nooit volledig vullen tot het maximum. Dit in combinatie met het redelijk grote verbruik geeft je niet zo veel schoten per vulling. Je hebt natuurlijk wel redelijk veel kracht voor een .22 dus het is wel OK denk ik.

- de afwerking op de kolf kan niet goed tegen vocht, mijn buks heeft een plekje waar er wat van de afwerkingslaag af is door het vocht.

- de buks is redelijk luid. De demper die in de buks zit ingewerkt, werkt heel erg goed (als je die eraf haald is de buks nog véél luider) maar toch is het nog een redelijke knal. Je kan er natuurlijk een extra demper opschroeven bij de nieuwere versie maarja, dit is in België verboden dus geen optie voor mij. Toch is het wel te doen in de tuin denk ik.

Pluspunten:

-naar mijn mening een enorm goede trekker, zeer voorspelbaar, mooie 1ste stage en 2de stage, trekker is verstelbaar maar ik heb dit niet nodig gehad.

-lekker compact en niet te zwaar

- ziet er heel goed uit

- veel kracht

- heel precies

- enorm goede klantenservice, als je vragen hebt kan je Zbroia altijd bereiken op instagram.

-makkelijk uit elkaar te halen met allon keys en platte schroevendraaier

Hieronder zal ik een foto van een groepje bijvoegen op 25meter van de H&N terminator pellets, in mijn verdediging; tis een kaart voor 10 meter en ik schoot toen het donker werd, het doelwit was dus niet echt goed zichtbaar, heel het midden was 1 grote zwarte bol. dat heeft ongetwijfeld het groepje wat geopend. Ondanks dat, toch wel ok denk ik voor een hollow point.

Op mijn kozak staat een Hawke airmax 30 SF 6-24, deze is zeker een aanrader voor deze buks!
IMG_20191107_181200_977.jpgIMG_20191029_155524_383.jpg
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top