• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Techniek Shanghai B3-1 Gereanimeerd.

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

Stephan

Admin
Hoofdredactie
Elite member
#1
Ja lach maar. Je verteld enthousiast dat je een paar knutselbuksen hebt opgeknapt, a-technisch als ik ben, had ik de lachers direct op m’n hand. Nadat ik mijn geknutsel had laten zien werd het mooi stil (zie ook: Knutselbuksen, werk aan de winkel).
Ik had in het verhaal weggelaten dat m’n pa er flink bij geholpen had….

Maar je weet hoe dat gaat, krijg je meteen nog meer projecten aangeboden, want je vind het toch zo leuk en je kan het toch zo goed…

De eerste die ik erbij kreeg was een Shanghai B3-1. Gelukkig geen kostbare buks en tegelijkertijd in een verschrikkelijke staat. Het spannen lukte met moeite, hoop gekraak, en de pellets ‘vielen’ bijna uit de loop. Het ontbrak aan een keep-korrel en ook de onderspanhandel klikte niet meer vast. En dat was nog maar het begin. Kon ik dus weinig meer aan verprutsen, dus de uitdaging aangenomen.

Uit elkaar dat ding en aan het werk.

IMG_0795.JPG
Iemand dacht dat dit een schrootgeweer was zeker?

IMG_0799.JPG
Een beetje gebroken veer.

IMG_0798.JPG
Een gesoldeerde veer ? Emo.jpg

Nice, een buks die geen drol waard is en waar je voor een kapitaal aan moet verspijkeren om hem weer tot leven te wekken.

Hoe pak je dat aan ? Lees verder !

IMG_0800.JPG
 • De zuigerafdichting heb ik zelf gemaakt, lees ook Zelf een leren zuigerafdichting maken.
 • De loopafdichting heb ik met een stukje leer weer goed afgesloten. Ik had ook een ringetje kunnen zoeken maar leer werkt net zo goed.
 • De veer had ik nog liggen van een ander knutselproject en heb ik dus vervangen.
 • Klemmetje gemaakt voor de onderspanhandel.
 • Trekker uit elkaar en opnieuw in elkaar gezet, het werkt weer maar wordt nooit een topper.
 • De kolf heb ik kaal gemaakt en opnieuw gebeitst en vervolgens in de lak gezet.
 • Het metaal ontroest en zo kaal mogelijk gemaakt en opnieuw geblauwd.
IMG_1656.JPG

Uiteindelijk heb ik toch nog een beetje geld bij Metura uitgegeven voor een Gamo keep – korrel en die erop geknutseld.

IMG_1692.JPG IMG_1693.JPG

Vervolgens de boel in de Ballistol en het lijkt weer ergens op.

IMG_1691.JPG

Verder de loop met een aantal viltpropjes en Ballistol schoon geschoten.

Deze buks heeft serieus op z’n flikker gehad, maar met huis, tuin en keuken oplossingen doet ie weer waar ie lang geleden voor gemaakt is. Lekker schieten. En bij mij in de tuin op 10 meter schiet ik gewoon weer mooie kleine groepjes. Hier gaat iemand weer een tijd lol van hebben.
 

Ongelezen Berichten

Top