• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Optiek Sightron SIH4-12x40 FT MOA prijs/kwaliteit topper

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

hjm

Forum Expert 4
Organisator
Elite member
Beste Medeluchters,

Omdat de ogen geen lekker beeld meer maken met de Connects zijn die in de verkoop gegaan, met pijn in het hart. Nu moet er een alternatief voor komen en omdat ik erg graag niet schakel in mijn reticles het liefst een HFT waardige kijker die dus van een klein 10 meter tot heel ver bruikbaar is en niet te gek duur is (vrij veel buksen voor HFT).

Veel rondgekeken op het mooie net en een aantal kijkersgevonden die het zouden kunnen worden.

Airmax, Timberline, Mamba Pro, Leopold, Vortex enz. maar mijnverlanglijst is beperkt door een aantal eisen: kort ivm. Laadpoort,lichtgewicht graag, niet erg dik reticle, helder glas en graag lange garantieop veerbuks.

Zoals jullie lezen stond Sightron niet op de lijst vanwege de prijs (x een stuk of 6) veel te gek, maar google bracht me op de site van Joost die me toch naar deze kijker stuurde.

Uiteindelijk ben ik naar Luchtbuks.com toe gereden om zelf door de kijker te kijken voordat ik zou besluiten. Joost heeft goede koffie wat ook helpt, de kijker is naar schrijven gemaakt in de Filipijnen en dat zou de fijne prijs verklaren. De kijker is behoorlijk afgewerkt, eenvoudig uitgevoerd met focus verstelling voorop ipv aan de zijkant en de turrets zijn afgedekt dooreen kort metalen kapje. Het verstellen gaat met de hand, knoppen "klikken"duidelijk en geven ook prettig weerstand zodat ik denk dat verlopen niet kan.De focus vertelling werkt ook met weerstand waardoor het per ongeluk verdraaien tijdens een wedstrijd erg onwaarschijnlijk is.

Het beeld is gewoon goed, kan natuurlijk heel veel beter (en duurder) maar voldoet volgens mij perfect voor mijn doel. Ik waardeer een onscherpte op bepaalde afstanden om het daarmee de afstand tot het doeltje te kunnen controleren. Het reticle is wat dik, veel dikker dan ik had in de Connects maar nu dus wel goed zichtbaar en voorzien van lekker veel puntjes om de afstand te kunnen corrigeren, zowel naar boven als naar onderen.

Op dit moment heb ik er 2 op ze LGU's staan, plaatjes volgen en ik denk een waardige opvolger te hebben gevonden voor de oude.

Wat ook leuk is: levenslange garantie van Sightron en echt kleine prijs voor deze fijne kijker (222,=) en gewoon in Nederland te koop, dus makkelijk!

Na een tijdje zal ik verder info geven als ik er wat wedstrijden mee achter de rug heb, plaatjes helaas vervormd, eigen komen nog.

Groeten en tot HFT,

HJM
Bijgesloten miniatuur
 • post-20227-1539689810,0498_thumb.jpg
 • post-20227-1539689821,4288_thumb.png
Deze post is bewerkt door hjm: 16 oktober 2018 - 13:39
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top