• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Te Koop Te koop BSA Lonestar .25

#1
Hierbij verkoop ik mijn BSA Lonestar .25 (6,35 mm).
Ik ben wat scheutig geweest met het bestellen van klassieke buksen in de VS, en moet dit verzamelstuk met welbekende 100 meter capaciteiten laten gaan.

De Lonestar is voorzien van een zijspan mechanisme. Dit werkt prettig en goed.
Met recent aangeschafte interne Huma reg.
De snelheid staat nu afgesteld op 260 m/s, maar kan gemakkelijk aangepast worden, via de regulator druk en de voorspanning van de hamerveer.
De voorspanning van de hamerveer is met een inbus boutje af te stellen.

De loop is een originele 60 cm BSA blank, uit de goede oude tijd dat deze nog beschikbaar waren.
Hij is door een bekend forumlid passend gemaakt voor de Lonestar en voorzien van een schroefdraad.

De buks is net geserviced, hierbij zijn de o-ringen vervangen. Ook zit er een nieuwe klep in.
Hij ziet er nog netjes uit, maar het metaalwerk vertoont enkele gebruikssporen.

De kolf is bijzonder; model Hornet, met hoge wangsteun, verticale greep en schnabel tip. Een ontwerp van de hand van John Bowkett.
Er zijn enkele oppervlakkige krasjes, maar de staat van de kolf is goed.

De vraagprijs is 795 euro. Een serieus bod zal ik in overweging nemen. Ophalen in Amsterdam verdient de voorkeur.

Evt. heb ik ook een 47 cm .177 loop, probe en probe geleider ter beschikking (samen voor 130 euro). En een 47 cm .22 loop (100 euro). Beide origineel BSA.
Dan ontstaat een unieke set met mogelijkheid tot wisselen van kaliber.
Dit is in 10 minuten gedaan; de Lonestars zijn (net als andere BSA mmc modellen) gemakkelijk in en uit elkaar te sleutelen.
Alleen de regulator hoeft dan te worden afgesteld op het desbetreffende kaliber.
De buks met de 3 kalibers voor 950 euro.

Vriendelijke groeten, Louis
 

Bijlagen

Soortgelijke Topics

Ongelezen Berichten


Top