• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.


Span/Knikbuksen TX200HC walnut stock

Leden die dit recent bekeken hebben. (Totaal:0)

glitch

pellentesque
Hey people,

Ik zag dat de TX200 er nog niet bij stond, en aangezien ik alweer een tijdje een Hunter Carbine uitvoering heb, kan ik hem hier wel even bij zetten natuurlijk.

Aangezien ik in een nogal impulsieve actie al me (lucht)wapens verkocht had, en het toch wel weer begon te kriebelen, heb ik na lang wikken en wegen toch maar weer een buks gekocht.
Wat belangrijk was voor me, is dat hij zowel thuis, bij HFT en 50+meter kon schieten, ook moet ie uiteraard zuiver zijn. Uiteindelijk is het een Airarms TX200 geworden in een 16J uitvoering, in de winkel nog gekekekn naar de normale lange uitvoering maar de hunter carbine gaf toch me voorkeur.

Eenmaal aangeschaft, moest er natuurlijk ook nog een kijkert op, en dat is geworden de MTC optisan Mamba lite 4-16x44 op hoge mounts.

De eerste indrukken:
Wauw, wat een mooie (fishscale)gravures in de kolf, ook de tekening van het hout is niet verkeerd. Wel viel me meteen op dat je de kolf zelf ook nog een keer moet olieën, want hij is vrij blank(droog) geleverd.
lekker zwaar geweer, met zijn zwaartepunt achterin, en een hele mooie blauwing.
Het spannen gaat redelijk licht(vind ik iig) en het laden gaat redelijk makkelijk(ondanks de ietwat overstekende scope), wenne is wel de zo geheten beartrap. Maar deze veiligheid is helemaal niet overbodig heb ik al gemerkt(jaja nu heb ik me vingertoppen nog).

Eerst de scope erop gezet, want het wapen heeft geen open richtmiddellen, ingeschoten en gezero'd op 10 meter(meer ruimte heb ik helaas niet)
Na een half uurtje was ik content met de scope afstelling en ben ik maar eens aan de schiet gegaan op een paar kaarten. Eerst gekeken hoe hij presteerde bij opgelegd schieten, daarna uit de losse hand.

Opgelegd schiet ie rete zuiver, het zo geheten gat in gat, elk scot wat dat niet was, was een shooters error.
Uit de losse hand ook heel zuiver en uiteraard weer de afwijkingen te wijten aan de schutter.

Keer naar schalkaar geweest om m uit te laten, en de combi scope+ geweer bevalt me goed.
beetje lastig was wel dat ie op 10 mtr was ingeschoten, maar dat komt nog goed binnenkort.

Helaas heb ik geen chrony, dus kan ik ook geen meet resultaten plaatsen.

Foto's ga ik proberen vandaag een aantal te maken en zal ik nog even plaatsen bij dit topic.
Aangezien ik hem toch nog een keer extra in de kolfolie wil zetten, schroef ik um ook (deels) uit elkaar, zal ook daar foto's van maken.

Tot zo ver ff mijn "review" over de Air arms TX200HC.

Grtz
Ivo
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Top