• Welkom op dit gezellige luchtbuksforum voor Nederland en België.

  Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit . Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.

  Ook als nieuwkomer in de luchtdruksport is het zeker het overwegen waard om lid te worden van dit forum.
  Binnen het forum is veel kennis en ervaring waar u als lid gebruik van kunt maken. U kunt het forum gebruiken als kennisbank, vraagbaak en/of gewoon als een informele sociale ontmoetingsplaats van mensen met een gezamenlijke hobby, het luchtbuks schieten en alles wat daarmee samenhangt.

  Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf een actieve rol op het forum te spelen. U haalt dan het meeste uit het forum en u zult ontdekken hoe leuk het is om uw kennis, ervaringen, foto’s, wetenswaardigheden, leuke gebeurtenissen te delen en “last but not least” nieuwe contacten op te doen.
  Zoals eerder aangegeven. Ervaring of nieuwkomer, het maakt niet uit! De leden van het forum maken het forum zoals het is: een dynamische omgeving die zich constant ontwikkelt en vernieuwt en een extra plezierige dimensie/toevoeging aan uw hobby kan bieden.

  Schroom niet, doe mee en maak een account aan en u zult ontdekken met hoeveel passie vele van uw mede-hobbyisten omgaan met de hobby en/of sport en welke mogelijkheden het forum u verder kan bieden.

  [Disclaimer] Als je geen account (meer) hebt op dit forum, dan kunnen jouw berichten niet worden verwijderd, maar ook niet (meer) herleid worden naar jou persoonlijk.


Pellets wat doen jullie met verschoten lood

West

Trouwe lezer
Forum Sponsor
OB Collectief
Het gaat die mensen die kogels gieten er meestal niet om, de kosten te drukken maar om te proberen een projectiel te maken waarmee ze beter schieten als met de in de handel te koop zijnde spullen. Het lijstje is nog niet compleet want bovenop alle al opgesomde kosten komen dan nog de kosten voor gietblokken, vaak loopt dit in de papieren want voordat je de goeie blok te pakken hebt waaruit kopjes komen die zo vliegen als jij het hebben wil heb je eerst al in een paar miskleunen ge-investeerd, smeltoven, kalibreer-pers, meetapparatuur etc. Het is een hobby in een hobby.
Ik kan me de voldoening van zelf slugs gieten volledig voorstellen, ik zou alleen in de zoektocht naar de voor mij perfecte slug geen oud lood gebruiken (diverse hardheden) maar kiezen voor nieuw lood, bijvoorbeeld snijlood wat dakdekkers gebruiken, dan heb je constante kwaliteit,die paar tientjes kunnen er dan ook nog wel vanaf. ;)
 

Rob_1981

Forum Expert 3
Forum Sponsor
OB Collectief
Voor een liefhebber heb ik eventueel nog wel minstens 20 kilo gebruikt daklood en van die stripjes uit glas in lood liggen... Wil best ruilen voor een opknappertje of iets anders leuks..
 

Koeier

Forum Elite 2
Forum Sponsor
Probeer dat nou eens uit te leggen aan een buitenstaander mannen ; we schieten met een buks van 2 ruggen, daar staat een kijker op van 750, een carbonflesje van 500 eronder en vooruit, nog een bipod van dik 400..... Zo, dure hobby zal de beste man zeggen.., nee hoor antwoorden we dan, we rapen onze kogeltjes op en die smelten we dan om tot nieuwe!, zo blijft onze hobby betaalbaar!
Ik word rijk van het statiegeld van het bier dat ik drink....
 

Obthomas

Forum Expert 4
Forum Sponsor
OB Collectief
Ik heb het forum afgestruind maar kon het niet echt vinden.
Wat doen jullie met verschoten pellets?
Ik heb wel hier en daar gelezen dat jullie het lood bewaren en weer omsmelten voor andere hobby's
Maar kan het lood ook weer gebruikt worden voor de schiethobby?
Is er bijvoorbeeld door onszelf weer een pellets van te produceren?
Zijn er mallen hiervoor op de markt bijvoorbeeld?
Of brengen we de afgeschoten pellets naar een recycle bedrijf als we genoeg hebben en vangen er nog een klein beetje geld voor?
Ben nieuwsgierig wat jullie er mee doen!
Beste is gewoon in een blok gieten waar je op kan schieten, de pellets plakken aan de blok en het is redelijk stil bij impact. Als de plaat wat te dun word gewoon terug op het vuur en klaar.
 

Ongelezen Berichten

Facebook Page

Bovenaan